25-годишният Мехмед е направил пълни самопризнания

„Той се отнасяше добре към детето”, коментира Фатме Сали, майката на обвинения за убийството на 7-годишното момиченце в Момчилград.

Напрежение в Момчилград след убийството на дете (ВИДЕО)

В сряда стана ясно, че 25-годишният Мехмед, който е първи братовчед на детето, е признал, че именно той е извършил тежкото престъпление. Младият мъж е в ареста, като предстои в следващите дни съдът да прецени дали той ще остане зад решетките.

Повдигнаха обвинения на майката на убитото дете в Момчилград

„Той не може да го е направил, това е необяснимо. Аз мисля, че някой нещо му направи и той не може да каже от страх”, коментира майката на Мехмед.

Арестуваха братовчед на убитото в Момчилград момиченце

Според събраните до момента доказателства убийството е извършено на 17 декември, неделя, а малкото момиченце е починало от задушаване. „В петък вечерта той беше нощна смяна. В събота около 17:00 — 17:30 часа отиде да си вземе обувките, върна се, след това излезе пак и се прибра около 01.00 часа в неделя”, съобщи майката на Мехмед.

Младият мъж е служител на един от мобилните оператори, а отделно от това работи и във фабриката, в която работи и майката на детето.

"Само човек със сериозна личностна патология може да извърши такова зверство", коментира пред NOVA д-р Цветеслава Гълъбова, директор на държавната психиатрична болница „Свети Иван Рилски”. 

Репортер: Димитър Иванов

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.