Мария Грация Киури представи новата си колекция

"Dior" почете Джозефин Бейкър и свободата на 20-те години на миналия век. Дефилето бе сред инсталация, създадена от афроамериканския артист Микалене Томас. Колекцията е препратка към бурните двадесет години на миналия век, особен исторически момент, особено за Париж, когато жените имат голяма свобода. Силуетите са опростени, корсетите изчезват, дамите се обличат удобно, но си остават женствени и много бляскави.

СЕДМИЦА НА МОДАТА В ПАРИЖ: "Диор" представи колекция с индийски бродерии (ВИДЕО) 

„Вдъхновението за тази колекция намерих в архивите, тъй като съм много впечатлена от жените, които са били близки с г-н Диор. Преоткрих образа на Джозефин Бейкър в дефилето му. Мисля, че тя е била  невероятна жена за времето си и затова веднага започнах проучване за нея и връзката, която е имала с различни модни къщи в Париж.Тя е обичала изящните кройки с бродерии и декорации - типичните официални рокли, но в същото време е била и част от съпротивата във Франция и се е обличала и в униформи. Мисля, че е интересно да се видят различните й  тоалети за различни поводи. И така… моята препратка беше повече към нейния живот, не толкова към таланта й като артист", сподели Мария Грация Киури, креативен директор на Dior. 

Сред публиката бяха актрисите Катрин Деньов, Изабел Аджани, Розамунд Пайк и Бианка Джагър.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.