Проектът "Маргаритка" е дело на Вики от група "Мастило" и Яна Липованска

Музикални стъпки и светеща люлка са част от атракциите на пеещата площадка, на която от сряда могат да играят най-малките пациенти на болницата в Русе. "Зайченцето бяло”, "Мила моя мамо” и още няколко популярни детски песни звучат, когато се стъпи върху плочите, водещи до светещата люлка. На 16 май представители на социален проект “Маргаритка” и националната инициатива “Приказки без край” официално срязаха  лентата на детския музикален кът за игра на открито, дарение към педиатричните отделения на УМБАЛ “Канев” Русе. За съжаление, поради лошите метеорологични условия в град Плевен, официалното откриване в УМБАЛ “Георги Странски” ЕАД, Плевен не можа да се състои.

Нова Броудкастинг Груп получи отличие от BAPRA Bright Awards за инициативата ПРОМЯНАТА

Проектът "Маргаритка" е дело на Вики от група "Мастило" и Яна Липованска. Музикалният благотворителен проект получи финансиране от 15 000 лева, след като стана един от тримата финалисти в четвъртото издание на социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп в партньорство с фондация Reach for Change България- ПРОМЯНАТА.

Специални гости на събитието за откриване на детския кът бяха Яна Липованска, един от основателите на проект “Маргаритка” и Йорданка Димитрова, Бранд мениджър на Панадол в GSK, които стоят зад инициативата “Приказки без край“.

Музикалните и иновативни съоръжения са специално разработени за общата кауза на двете инициативи и са първите по рода си в България.  Музикални стъпки и светеща, люлееща се пейка, създадени чрез нова технология, ще носят настроение и усмивки на децата, настанени в УМБАЛ “Канев“, Русе и УМБАЛ “Георги Странски” ЕАД, Плевен.

Реализирането на детските музикалени кътове е резултат от съвместната кампания на “Маргаритка” и “Приказки без край”, която стартира през месец ноември миналата година. “Приказки без край” подкрепиха “Маргаритка” и заедно издадоха компакт диск, в който са събрани вече познатите на децата песнички на “Маргаритка” и шест аудио приказки. Изграждането на музикалните кътове за деца е възможно, благодарение на приходите от праждбите на съвместното издание.

Децата от педиатричните отделения на УМБАЛ “Канев”, Русе и УМБАЛ “Георги Странски” ЕАД, Плевен ще имат възможност да се радват на Музикални стъпки, които работят на принципа на специална технология. Тя превръща кинетичната енергия от играта на децата в звук. При стъпване или скок върху която и да е от музикалните плочки, се произвежда кинетична енергия, която ги захранва и така от всяка “стъпка“ звучи любима на децата българска песничка. Светещата пейка е с вградена соларна система, която поема слънчевата светлина през деня и я превръща в меко и топло осветление в по-тъмните часове на денонощието. Музикалните съоръжения, дарени от “Приказки без край” и “Маргаритка”, са разработени от Playground Energy. Чрез тях децата имат възможност   да се докоснат до света на музиката свободно и да развиват психомотрните си умения с игри и забавления.

Проектите “Маргаритка“и “Приказки без край“  обединиха усилията си през ноември 2017 , за да дарят още повече усмивки на децата, настанени в различни болници из страната, и на техните родители.  Крайната цел на съвместната инициатива беше изграждането на още музикални детски съоръжения за игра на открито. И точно половин година по-късно целта е изпълнена.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.