Камерата на Нова телевизия беше конфискувана от египетските власти. След намесата на посланика ни в Египет, очакваме тя да бъде върната на екипа ни по-късно днес, съобщи специалният ни пратеник Диляна Гайтанджиева...

Бившият президент на Египет Хосни Мубарак е обвинен за убийствата на 350 протестиращи по време на революцията в арабската република.


Камерата на Нова телевизия беше конфискувана от египетските власти. След намесата на посланика ни в Египет Иван Гайтанджиев, очакваме тя да бъде върната на екипа ни по-късно днес. Работата на журналистите се контролира много стриктно от Министерството на информацията.


Новината от Кайро от днес е именно повдигнатото обвинение срещу бившия президент Мубарак. Комисията, която беше създадена, за да разследва насилието по време на протестите в Египет, го обвини за смъртта на демонстранти срещу режима му пред два месеца.  


Над 360 души загинаха и хиляди бяха ранени при сблъсъците с полицията, която използва срещу тях гумени и бойни куршуми, както и сълзотворен газ.