Водач на листата за предстоящите пролетни дългоочаквани заглавия е 4-та част на изключително успешната поредица на Дисни \"Карибски пирати\"...

Пролетта в Холивуд идва с надежди за събуждане на киноманите след неособено доходоносния зимен период.


Големите киностудия са готови с няколко хитови заглавия, които да превземат бокс-офиса.


Водач на листата за предстоящите пролетни дългоочаквани заглавия е 4-та част на изключително успешната поредица на Дисни \"Карибски пирати\". Отново ще видим Джони Деп в ролята на пирата Джак Спароу. Екранен партньор ще му бъде носителката на Оскар Пенелопе Круз.


Продължението на превърналата се в тотален хит комедия „Ергенски запой\" ще разсмива зрителите от 26 май. Комикс екранизация \"Тор\" с Крис Хемсуърт и Натали Портман в главните роли също е сочен за потенциал носител на стабилни приходи.


Анимацията от създателите на Ледена епоха \"Рио\" вече тръгна по кината, а емблематичната хорор поредица \"Писък\" се завръща с 4-та част този уикенд с Нийв Кембъл, Давид Аркет и Кортни Кокс.


Така вече са налице и реалистичните очаквания за значително покачване на паричния поток от продажби на билети. До края на пролетта пък предстоят и премиерите на Бързи и яростни 5 с участието на Вин Дизел и завръщането на големия екран на Мел Гибсън с драмата \"Бобърът\", режисирана от Джоди Фостър.