"Сините" постигнаха драматичен успех с гол в последната минута

Отборът на Левски победи ЦСКА с 2:1 в дербито от 24-ия кръг на “А” група. Мачът се игра на националния стадион "Васил Левски" пред около 15 000 зрители. 
 
Двата тима изиграха изключително посредствено първо полувреме, изпъстрено с много неточни подавания и почти никакви чисти положения. Левски успя да поведе в резултата в 40-та минута с попадение на Христо Йовов. Капитанът на "сините" отправи далечен изстрел, който се отби в тялото на Апостол Попов и заблуди вратаря Томаш Черни. Малко след това, ЦСКА можеше да изравни, но шутът с левия крак на Марсиньо бе избит от допусналия грешка секунди по-рано Пламен Илиев. 
 
На почивката, старши треньорът на "червените" Милен Радуканов направи двойна смяна, която даде отражение върху представянето на тима. Мартин Камбуров  и Костадин Стоянов се появиха на терена вместо Михаил Венков и Игнасио Варела. Четири минути след подновяването на играта Анисе бе изведен абсолютно сам в наказателното поле, но не успя да нанесе точен завършващ удар. 
 
Това обаче направи Марсиньо в 70-та минута. Бразилецът отправи изстрел от пряк свободен удар, топката се отби в стената и се върна при него, а при добавката с прекрасен шут от воле, халфът изравни за 1:1. 
 
Три минути по-късно, ЦСКА пропусна невероятна възможност да отбележи и втори гол. Спас Делев остана сам срещу Илиев, но насочи силния си удар право в тялото на Илиев. Последваха опасни атака и пред двете врати, преди Левски да си осигури победата в последната минута от редовното време. Резервата Владимир Гаджев центрира отдясно, а Жоао Силва изпревари Черни и с глава донесе успеха на "сините".
 
С него, тимът на Николай Митов отново излезе временно на първото място в "А" група преди мача на шампиона Лудогорец срещу Ботев /Вр/. ЦСКА пък вече изостава на седем точки от Левски и на практика загуби шансовете си за титлата.