За приготвянето им са използвани 25 000 яйца, 430 кг масло, 245 л мляко, 10 кг сол и 2,2 кг черен пипер

Екип от над 20 готвачи приготви най-голямата порция бъркани яйца с маса 2465 килограма.

Постижението беше признато за Световен рекорд на Гинес. За приготвянето на рекордното ястие бяха използвани 25 000 яйца, 430 кг масло, 245 л мляко, 10 кг сол и 2,2 кг черен пипер, пише БТА.

Мероприятието по поставянето на рекорда беше организирано от най-голямата компания за производство и търговия с яйца на остров Мавриций, която по този начин отбеляза 40-годишнината от основаването си.

Рекордното ястие беше разпределено в 8000 порции и бе дарено на международната благотворителна организация "Каритас".

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.