Аукционът ще се проведе онлайн в рамките на три дни - 29 юни, 30 юни 1 юли

На звезден аукцион в Калифорния ще бъдат изложени на търг 1200 предмета от филми и телевизионни продукции.  Сред тях са шапката на индиана джоунс, маската на терминатор и вълшебната пръчица на хари потър.

Емблематичната шапка федора на Индиана Джоунс и очилата на Хари Потър са сред предметите, които ще бъдат предложени на търг през месец юни в Санта Кларита, Калифорния.

Мат Труекс, организатор на събитието споделя, че това е най-големият аукцион, който някога е провеждал и че очаква голям интерес от страна на колекционерите.  

Пускат на търг картина на Кандински, изчезнала през последните 70 г. (ВИДЕО)

"Един от най-специалните артикули в нашия търг е тази оригинална шапка федора на Индиана Джоунс, в чийто образ се превълъщава Харисън Форд в "Индиана Джоунс и Храмът на обречените", вторият филм от поредицата. Тя се оценява от 250 000 до 300 000 долара", казва той.

Сред стотиците предмети колекционерите ще намерят сувенири от филми като „Терминатор 2“, „Батман“, „Топ гън“ и „Мъпетите“, а вълшебната пръчица  и очилата на Хари Потър, носени от Даниел Радклиф се очаква да са сред най-търсените предмети.   

ЗВЕЗДЕН АУКЦИОН: Яке на Джанет Джексън бе продадено за 81 250 долара (ВИДЕО)

"За първи път Warner Brothers пускат на търг пръчката и очилата на Хари Потър. Вълнуващо е, тъй като 100 процента от цената, платена за тези два предмета ще отидe за благотворителност. И двете се оценяват на между $ 30 и $ 50 000 долара”, разкрива още Труекс.

Аукционът ще се проведе онлайн в рамките на три дни -  29 юни, 30 юни 1 юли.

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS следете на страницата на телевизията във Facebook, както и в канала й във Vbox7.