Носителката на 5 награди "Грами" предложи на търг над 1000 свои костюми от червения килим, от клипове и от концертния подиум

В навечерието на своя рожден ден певицата Джанет Джексън организира търг, по време на който бяха продадени едни от най-емблематичните й костюми. Аукционът се проведе в Бевърли хилс.

Яке във военен стил на певицата Джанет Джексън от турнето й от 1990 г. " Rhythm Nation" беше продадено на търг за 81 250 долара, съобщи Ройтерс.

Наддаванията, организирани от аукционната къща "Джулиънс окшън", се проведоха в Бевърли хилс.

Якето беше звездният лот сред сценичните костюми и други изложени на търг предмети на Джанет Джексън от нейната над 40-годишна кариера като певица.

Първоначалната оценка на премяната й от " Rhythm Nation" беше 4000-6000 долара. Името на купувача не беше разкрито. Споменатото турне на Джанет Джексън беше първото й като хедлайн солов изпълнител.

Носителката на 5 награди "Грами", която в неделя ще навърши 55 години, предложи на търг над 1000 свои костюми от червения килим, от клипове и от концертния подиум. Част от приходите от продажбите ще бъде предоставена на детска благотворителна организация.