Тя преобрази актрисата Джесика Чъстейн в образа на Тами Фей

Тя е Линда Даутс – жената, която преобрази до неузнаваемост актрисата Джесика Частейн в образа на Тами Фей и това им донесе награди "Оскар" – Линда получи отличието в категорията за най-добър грим и прическа, а Джесика – за най-добра-актриса.  

През 2015 г. започва сътрудничеството, което се превръща и в приятелство - с Джесика Частейн. Първата им колаборация е в мистерията "Пурпурният връх", където участват и Том Хъдълстоун и Миа Вашиковска. 

"Определено Тами Фей беше най-трудната трансформация. Тя привличаше специално внимание с необичайния си външен вид - с гримът, характерен за нея. Силна жена, с индивидуалност. Тами се приемаше каквато е и ни даде важен урок - да се харесваме каквито сме", сподели Даутс. По думите й гримът и облеклата са различни през различните периоди на живота й, като стават все по-пъстри с годините. 

За нея проучването е ключът към доброто преобразяване на герой. "Идеята да пресъздаваш реални хора е отговорна задача. Гледахме снимки на хората от онова време, искахме да се придържаме към реалността", подчерта тя.

Линда Даутс смята, че ролята на грима е основна, защото носи промяна, а промяната носи щастие.

Оттук нататък във всеки проект носителката на три награди "Еми" и една "Оскар" е неотлъчно до червенокосата актриса - "Снежанка и ловецът 2", "Мис Слоун", "Жената на пазача на зоопарка", "Принцесата на покера", "То 2", "Жените вървят напред", "Смъртта и животът на Джон Ф. Донован", "Х-Мен: Тъмния феникс", "Агент Ева", "355", "Простеният" и разбира се "Очите на Тами Фей".

Редувайки модерни, исторически и фантастични визии, мисис Даудс винаги се грижи Джесика Частейн да е перфектна визуално в превъплъщението си. А актрисата знае, че може да разчита на верния си приятел и гримьор да я преобрази в точно това, което си е представяла. 

Така в нощта на "Оскарите" тази година и двете споделиха успеха на другата, за който са работили здраво и в екип. А сега историята на съвместната им работа продължава с нови проекти, единият от който е вече в пост продукция - "Добрата медицинска сестра". 

Цялото интервю с носителката на "Оскар" гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.