Вижте коя е българската следа в групата

Kultur Shock е една от най-нестандартните рок групи на музикалната сцена - нетипично звучене, бунтарско излъчване и неповторим стил - с над 1500 концерта по цял свят и 11 издадени албума от 1996 г. насам. Музикантите ѝ комбинират балканска фолклорна музика с пънк, метъл и арт рок.  

Джино Йевджевич е един от създателите на бандата. Той е вокалист и тромпетист, свири и на перкусии. Роден е в Босна, живее в САЩ, но душата му е изцяло балканска.

Валери Кьосовски е българската следа в групата. Той е китарист, който от 32 години живее в Щатите, където се е отдал изцяло на музиката.

Братът на Валери, Огнян Кьосовски, е барабанист, част от легендарната българска рок група "Контрол". Той е гост-изпълнител в "Култур шок" и не за пръв път свири рамо до рамо с тях.

Гай Майкъл Дейвис е басистът на "Култур шок". Той е част от групата от 14 години. Преди да се присъедини не си е представял, че може да изпълнява такава необичайна смесица от стилове. Има и български корени.

Младата американка от гръцки произход Елени Говетас е най-новото попълнение в групата. Тя пее, а освен това свири на цигулка, саксофон и перкусии. Интересен факт е, че възрастта ѝ съвпада с тази на бандата. 

Ейми Денио е професионален композитор и саксофонист, един от основателите на групата "Култур Шок". Тя свири на бузуки, кларинет, китара, а също така и пее.

Всички новини от NOVA NEWS следете на страницата на телевизията във Facebook, както и в канала ѝ във Vbox7.