Катастрофата предизвика сериозни задръствания

Инцидент с автобус на градския транспорт на столичното “Цариградско шосе”. Превозното средство се вряза в мантинелата в района на 4-ти километър малко преди 6 часа тази сутрин. Няма информация за пострадали.

След катастрофата пътната настилка бе покрита с пясък, вероятно заради разлив на нафта от автобуса. По данни на водача той е бил засечен от друг участник в движението, съобщи Красимир Димитров, директор на звеното към “Аварийна служба”. 

Три бяха версиите за инцидента - техническа неизправност, човешка грешка и прилошаване на шофьора. Разследващите обаче отхвърлиха версията, че на шофьора му е прилошало.

Автобусът се движел по линия 304 - от кв. “Дружба” в посока Орлов мост, с начална спирка - болница “Света Анна”. Това е първи курс за шофьора и пътници в превозното средство нямало. Катастрофиралият рейс предприел маневра по изпреварване на друга кола от градската пътна мрежа. По думите на шофьора автобусът поднесъл заради мократа пътна настилка. 

“Возилото е технически изправно”, потвърди Кирил Георгиев, представител на Столичния градски транспорт. 

Шофьорът е бил прегледан от екип на “Спешна помощ” и е в добро състояние. Взети са му проби за алкохол и наркотици. Той е правоспособен от 42 години. По негови думи други такива инциденти не е имал. 

Близо два часа продължи огледът на катастрофиралия автобус. Движението по булеварда беше възстановено малко преди 9.00 ч., след като рейсът беше вдигнат. 

Малко след тази катастрофа в една от полицейските патрулки, спрели в района, се забила друга кола. По думите на шофьора полицаите не били сложили конуси и знаци, които да предупредят шофьорите за инцидента. 

И при втория инцидент няма пострадали, нанесени са само материални щети. Пробите за алкохол и на двамата водачи са отрицателни, сочат данните на МВР.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За ощеновини харесайте и страницата ни във Facebook.