Данаил все още не знае, че е убил хора, разбра \"Календар\" от близките му. Късно тази вечер той е пристигнал в дома на баба си и дядо си...

Изписаха от болницата в Пловдив 23-годишният шофьор Данаил Георгиев, причинил катастрофата, в която загинаха шестима младежи в Симеоновград в нощта преди Великден.

 

За \"Календар\" докторите обясниха, че той ще остане на домашно лечение, като всеки ден ще бъде консултиран от психотерапевт от болницата в Хасково.

 

Данаил все още не знае, че е убил хора, разбра \"Календар\" от близките му. Късно тази вечер той е пристигнал в дома на баба си и дядо си.

 

Семействата на жертвите обсъждат възможността да заведат граждански иск срещу шофьора и братовчед му Живко, който му е предоставил колата.

 

Срещу Данаил Георгиев все още няма повдигнато обвинение, въпреки че вече е изписан от болницата в Пловдив. Близките му крият къде се намира.

 

От хасковската окръжна прокуратура обясниха, че не знаят къде е момчето. Дори да му беше повдигнато обвинение обаче, според тях, той пак би могъл да се укрие.

 

Обвинение срещу шофьора може да има едва, след като всички експертизи са готови и досъдебното производство приключи. Според близките му след комата той е неадекватен и не е готов да отговаря за стореното.

 

Изписването на шофьора от болницата без обвинения предизвика гнева на семействата, които изгубиха децата си. Те смятат да заведат групов иск срещу него. Близките на шофьора, които го чакат да се върне у дома, смятат, че оцеляването му е достатъчно наказание.