Разследващите в Бургас са изследвали тениска на Михаил Менашки

Убиецът на 30-годишната Мария Златанова в Слънчев бряг е извършено от полицая Михаил Менашки, сочат резултатите от направената ДНК експертиза.

Разследващите в Бургас са изследвали тениска на бившия полицай, с която е бил облечен във фаталната нощ. Тя е открита непосредствено след кървавата драма. На същото място полицаите откриват и ножа, с който е извършено престъплението. Направени са ДНК експертизи, резултатите от които са категорични.

„По тях е открит клетъчен материал, който е на обвиняемия Менашки. След сравняване с материала, иззет от трупа на Мария Златанова и от пострадалия Симеон Куминков, е установено, че по фланелата и по ножа има клетъчен материал и от двамата. Това е безспорно доказателство за авторството на деянието”, заяви наблюдаващият прокурор Красимира Кателиева.

В първите дни след убийството се появи версия, че Михаил е извършил убийството заради настоящата си приятелка. Към момента от прокуратурата отричат девойката да е свързана с престъплението. Въпреки това в хода на разследването ще търсят съучастници на извършителя на убийството.

„На този етап доказателствата са единствено срещу него, той е извършителят на деянието”, обясни прокурор Кателиева.

Освен за убийството на Мария, която загина след няколко удара с нож, на Михаил Менашки ще бъдат повдигнати още две обвинения. От прокуратурата уточниха, че до тях се стига след приключването на съдебно-медицинската експертиза и тази на откритите боеприпаси в дома  му.

Те ще са за причинена средна телесна повреда на пострадалия Симеон Куминков, за което може да получи наказание лишаване от свобода до шест години. Както и обвинение за незаконно притежание на боеприпаси, за което предвиденото наказание е 2-8 години лишаване от свобода.

Мария Златанова беше убита в нощта на 3 септември тази година на паркинга пред хотел в Слънчев бряг. Младата жена се качила в автомобила на приятеля си -18-годишния футболист Симеон Куминков. 29-годишният Менашки отворил вратата на автомобила и я убил на място, като ранил и приятеля й. Бившият полицай беше задържан на 5 септември. Бургаският окръжен съд го остави за постоянно в ареста. До момента, въпреки че законът му позволява, той не е искал по-лека мярка.

От прокуратурата уверяват, че делото ще влезе в съда след изтичане на двумесечния срок, който законът дава за разследване.