Ясни са всички четвъртфинални двойки

Жребият за 1/4-финалната фаза 2 турнира за Купата на България отреди трудни съперници за грандовете Левски и ЦСКА. "Сините" се изправят срещу Литекс, а "червените" ще имат за противник Локомотив /София/. Победителите ще бъдат определни в два мача.

„Ние имаме качества, за да преодолеем Литекс и да спечелим този турнир. Повечето отбори не искаха ние да им се паднем, така че се с някой трябваше да играем. Литекс е добър отбор, имат добър терен и стадион. Ще станат хубави мачове. Нека по-добрият да победи, но аз се надявам това да е Левски“ - сподели след жребия изпълнителният директор на Левски Константин Баждеков.

Предстои да бъде уточнено къде "сините" ще приемат Литекс заради предстоящата реконструкция на стадион "Георги Аспарухов". Сходни проблеми имат ЦСКА и Локомотив /София/. Поради липса на лиценз, двата отбора на не успяха да домакинстват на собствените си стадиони през есенния полусезон.

"Аз се пошегувах да изиграем по едно полувреме и на двата стадиона. Теренът и съблекалните "Армията" са готови, остават трибуните...Учудващо е, че на нашия стадион не се играят мачове. На стадион "Локомотив" козирката е здрава, но теренът пустее. Двата клуба обикаляме цялата страна" - заяви в типичния си стил почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев.


Ето и всички четвъртфинални двойки:


Берое - Пирин /Гоце Делчев/

Левски - Литекс

Локомотив /София/ - ЦСКА

Миньор /Перник/ - Славия


Предложението на ПФЛ е първите мачове от четвъртфиналите на турнира да се проведат на 24-ти февруари, но ако времето е лошо, резервната дата ще бъде след началото на пролетния полусезон, който ще започне на 2-ри и 3-ти март.

 

Победителите ще бъдат излъчени след изиграването на по две срещи на разменено гостуване. При равенство в общия резултат от двата мача, напред продължава отборът с повече отбелязани голове на чужд терен.