Олимпийските медалисти от Лондон взеха призовете за достойно представяне

На церемонията в столичната градска художествена галерия бяха отличени бронзовият медалист от олимпийския боксов турнир Тервел Пулев, както и Станка Златева. Двукратната олимпийска вицешампионка по борба прие със смесени чувства днешния приз, след като през тази година федерацията освободи нейния личен наставник Симеон Щерев от поста национален треньор.

"Виждате, че щом не е тука, щом няма желание да присъства на такива награждавания, значи е достатъчно обиден, за да дойде и да се усмихва. Да съм на неговото място и аз няма да дойда."

Купата за отбор на годината стана притежание на мъжкия волейболен тим, който завърши 4-ти в Лондон. С Икар за трайно присъствие в световния спорт бе отличена европейската шампионка на 100 метра Ивет Лалова, чиято статуетка получи нейната сестра. В категорията за изключителна спортна кариера наградата взе гимнастикът Йордан Йовчев:

"Сега вече взимам награди и за дълголетие в спорта. Достойно. Щастлив съм и хубавото е, че много голяма част от българския елитен спорт днес уважи празника."

Икар за достойно представяне бе връчен и на медалистите от параолимпийските игри Стела Енева и Радослав Златанов. По решение на управителния съвет Фондация "Български спорт" връчи специална награда на министър-председателя на България. Бойко Борисов не присъства на церемонията затова неговата статуетката за реален принос в спорта получи вицепремиерът Цветан Цветанов.