Ръководството на ЦСКА освободи наставника

Стойчо Младенов очаквано вече не е старши треньор на ЦСКА. Това стана факт след среща между наставника и изпълнителните директори на клуба Георги Илиев и Венцеслав Живков.

„Тази новина вие я знаете още от преди мача с Локомотив София. За причините питайте ръководството. Няма начин да се разберем, тяхното желание е да напусна, аз съм освободен от клуба", заяви пред журналистите Младенов.

Той поясни, че ще даде повече подробности по темата, след като окончателно разтрогне своя договор. Очаква се вече бившият треньор на "червените" да настоява за сериозна неустойка заради преждевременното прекратяване на контракта си.

Новината за освобождаването му е актуална от няколко месеца. През лятото ЦСКА отпадна по срамен начин в "Лига Европа" от скромния словенски тим Мура, а след това отборът се представи незадоволителното и в "А" група.

Сериозното напрежение между Стойчо Младенов и собствениците от "Титан" ескалира след равенството с Лококмотив (Сф) в последния кръг от есенния дял на първенството. Последва ултиматум треньорът да приеме сериозно намаление на месечната си заплата, която възлиза на над 40 000лв.

В крайна сметка, Младенов бе освободен, а фаворит за поста му е сърбинът Миодраг Йешич, който бе начело на ЦСКА през 2005 година.