След година тя ще участва на контролно за националния отбор

Симона Пейчева получи разрешение да се състезава наравно с останалите национални състезателки по художествена гимнастика. Това решение взе във вторник Управителният съвет (УС) на федерацията.

 
"За Симона Пейчева ще направим компромис. Все пак това е Симона Пейчева. Тя ще участва в категория "Елит", което означава, че ние нарушаваме регламента и правилника, ще участва в класирането, но за да докаже своята сериозност, че това не е прищявка да играе точно сега тя ще се включи догодина за национален отбор и, ако се класира, ще си бъде равноправен състезател на националния отбор", заяви председателят на федерацията Илиана Раева.
  
"Истината е, че нещата са позитивни. Сега всичко зависи от нея, до колко тя е сериозна. Ако тя е сериозна мисля, че нещата са в нейна полза", заяви личната треньорка на Пейчева Мариета Дукова, която също е член на УС.
 
Мариета Дукова е пожелала тренировките на Симона Пейчева да бъдат извън графика на националния отбор в зала „Раковски”, като това искане е било прието. Освен темата за Симона Пейчева на Управителния съвет е бил одобрен и човекът, който да поеме поста старши треньор на националния отбор в индивидуалното. Илиана Раева заяви, че името на новия наставник ще бъде обявено до дни, но разкри че става въпрос за много позната личност.
  
"Този главен треньор ще прави плановете лагерите. Цялата програма за развитие на индивидуалните ни гимнастички", обяви Илиана Раева.