Авторът улавя в обектива си житейски моменти от различни точки на света

Времето на аналоговата фотография не е отминало. Точно в най-задъханото ни съществуване, тя съществува. Кара ни да поспрем. Да се вгледаме за по-дълго. Да прецизираме погледа си в един точен и конкретен миг. Точно в този миг се съдържа всичко, което липсва в заобикалящата ни инста-култура. И когато се окажем пренаситени от нея, разбираме наново тъканта на аналоговото.

Именно оттук идва вдъхновението за фотоизложбата “Аналогово бъдеще”. Фотографиите са заснети на 35 мм лента и събират кадри от професионалния път на оператора Калоян Божилов, който улавя в обектива си житейски моменти от различни точки на света.

„Изложбата е от кадри, част от моето хоби, защото фотографията не е моето професионално занимание. През годините аналоговият фотоапарат е неизменна част от моето ежедневие. Мисля, че освен огромното минало, което аналоговата фотография има, тя има и бъдеще”, споделя Божилов.

Откриват изложбата "Другите българки", в която транссексуални модели пресъздават картини на Майстора

Специален гост на експозицията беше изпълнителят Рафи, който се оказа любител на аналоговата фотография.

„Аналоговата фотография е нещо, с което съм израснал. Моите родители са фотографи. Едно от хобитата ми е фотографията. Винаги със себе си нося аналогов фотоапарат. Има красота в това да не видиш какво си заснел веднага, а чак когато проявиш снимките”, казва той.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.