Лидерът на БСП във „Всяка неделя”

„Сега би било престъпление да върнем властта в ръцете на ГЕРБ”, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев по време на гостуването си във „Всяка неделя”.

„Няма алтернативи. Два са политическите субекта, които ще се борят за първото място – БСП и ГЕРБ, но ГЕРБ плашат много хора. В момента не е време за предсрочни избори, имаме правителство, което работи”, категоричен бе лидерът на левицата.

Той отбелязва, че случващото се сега му напомня кадри, които вече са минали и не са донесли нищо добро: „През първите студентски стачки през 90-та–91-ва година какво постигнахме – дойде СДС и беше разбито селското стопанство. През 97-ма година има втора вълна протести, какво последва? Приватизация.”

По думите на Сергей Станишев премиерът Пламен Орешарски много добре осъзнава своята отговорност и никога не би приел и изпълнил решение, което му е наложено отвън. Той беше категоричен, че настоящото програмно правителство за четири месеца е свършило много повече в социалната сфера, отколкото правителството на ГЕРБ за четири години.

Относно предложението за коалиция между ГЕРБ и БСП Сергей Станишев бе категоричен, че това не е възможно – „заради смисъла и съдържанието на политиката на ГЕРБ” и виждането на БСП за политика. 

Във връзка с протестите червеният лидер коментира, че протестиращите не осъзнават, че в  стремежа си за незабавна оставка на правителството обслужват именно ГЕРБ. „А ГЕРБ действат на принципа – „ако аз не управлявам държавата, нека се срути държавата", допълни Станишев. 

Относно контрапротестите, провеждащи се пред Президентството, той заяви, че гледа на тях като на нещо естествено и отрече да имат връзка с „Позитано”.

Цялото интервю гледайте във видеото.