Съветът за сигурност на ООН приветства премахването на Осама бин Ладен като повратна точка в борбата с тероризма. В обща декларация на Съвета се посочва, че бин Ладен вече никога няма да може да извършва терористични атентати и да изопачава исляма, за да оправдае подобни смъртоносни актове.

Редица страни от целия свят сред които Русия и Китай, одобриха атаката, при която беше убит Осама бин Ладен. Докато политици от целия свят приветстваха операцията на американските военни командоси, хиляди ислямисти протестираха в Пакистан. Западните служби за сигурност предупредиха за възможни терористични атаки в знак на отмъщение за смъртта на Осама.

Съветът за сигурност на ООН приветства премахването на Осама бин Ладен като повратна точка в борбата с тероризма. В обща декларация на Съвета се посочва, че бин Ладен вече никога няма да може да извършва терористични атентати и да изопачава исляма, за да оправдае подобни смъртоносни актове. В текста на документа се подчертава, че тероризмът няма да бъде победен само с военна сила.

В същото време пакистанският посланик в Съединените щати заяви, че Исламабад ще предприеме пълно разследване на пропуските на неговите разузнавателни служби в търсенето на Осама бин Ладен, които се укриваше в имение за 1 милион долара на метри от база на пакистанските сили за сигурност. Близо хиляди души излязоха на демонстрация по улиците на пакистанския град Куета със скандирания \"Смърт на Америка\" след новината за убийството на бин Ладен.


\"Той е героят на мюсюлманския свят и мъченичеството му няма да сложи край на движението\", категорични бяха демонстрантите, които впоследствие се разотидоха мирно.