Пострадалият е с леки наранявания и няма опасност за живота му

Въоръжен обир бе извършен в бензиностанция в Средец. Двама мъже с богато криминално минало, въоръжени с пистолет, пребили служител от нощната смяна и взели оборота. Пострадалият е с леки наранявания и няма опасност за живота му.

Около 4 часа сутринта нападателите, въоръжени с пистолет, дошли в бензиностанцията. Почукали на вратата и казали на дежурния служител, че искат да заредят. Той включил колонките и излязъл, за да обслужи клиентите.

„На вратата е посрещнат от едно лице, което е било с качулка на главата, друго е стояло пак с качулка на главата. С твърд предмет му нанасят удари в областта на лицето, над лявата вежда и той пада на земята. Привеждат го в безпомощно състояние започват да го ритат и му казват: „Казвай къде са парите”, обясни началникът на РУП МВР – Средец.

Пребитият мъж им дал целия оборот - около 500 лева. Взели му и телефона. Служителят останал да лежи на земята, без да търси помощ, защото бил заплашен, че ако ги издаде ще пострада семейството му.

По случая вече има двама задържани. Заподозрените са с богато криминално минало - от дребни кражби до сериозни измами.

В момента текат оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия за изясняване на тяхното алиби и на това дали са съпричастни към грабежа или не.