Замесените в криминалните схеми отправиха заплахи към репортер под прикритие

В предаването „Разследване” в неделя от 19:30 часа ще бъде представен репортаж за тежките престъпления в столичните хостели – проституция, сводничество, поръчкови убийства и заплахи.

 

В „Здравей, България” гостува един от хората, работили под прикритие в разследването, който поради съображения за сигурност остава анонимен. „Този човек беше заплашен от хората, които заснехме”, казва разследващият журналист на Нова и автор на предаването „Разследване” Марин Николов.

 

„Опасно е, защото получи конкретно обаждане след подготвянето на материал за проституция и сводничество, както и други видове престъпност, която се генерира около хостелите. Там има много нелегални имигранти. Искахме да разкрием схема за лъжесвидетелстване, но видяхме, че на рецепцията на хостелите работят хора, които са замесени в склоняване към проституция и сводничество, допълва той.

 

„Влязох в ролята на репортер под прикритие. Заснех проституция, сводничество, договорки за лъжесвидетелстване. Направих го, защото искам да съм полезен на обществото. Стават невероятно тежки престъпления. Момичета са принудени да проституират. Едно от тях започва едва на 11 години”, споделя анонимният репортер.

 

Това е първият сюжет в предаване от две части – първата ще бъде за проституция и сводничество, във втората ще се занимаваме с друг вид престъпност.

 

Самата заплаха е дошла след като са заснети проституцията и сводничество. „Имаше и поръчкови побоища, дори стана въпрос за поръчкови убийства. След като екипа на предаването ги изненада с камерата, малко по-късно ми се обадиха замесените и ме предупредиха да не се излъчва материалът”, споделя анонимният.

 

„Той не е единственият заплашен, тъй като и човекът от хостела, който го е допуснал до себе си, също е в опасност”, казва Николов. „Един час по-късно те вече знаеха кой е той, къде живее, кои са приятелите и близките му”.

 

„Естествено, че бих свидетелствал – надявам се да остана жив след този материал. Заплахите бяха сериозни”, завърши нашият репортер.

 

Вижте какво казват разследващите журналисти по темата във видеото.

 

Целия репортаж може да гледате в предаването „Разследване” в неделя от 19:30, както и в Nova Play.