Преди пет години певецът открива българските си корени

Андрей Урсу, известен още като WRS, е сред най-успешните изпълнители в Румъния. Преди да започне кариерата си като вокалист се занимава с танци, страст, която наследява от родителите си - фолклорни танцьори.

През 2015 става част от момчешка банда, две години по-късно заминава за Лондон, където стартира соловата му кариера.

В момента WRS се състезава в националната селекция на "Евровизия" в страната си. Надпреварата приключва на 5 март, когато ще бъде избран изпълнителят, който ще представя Румъния на конкурса в Италия.

Преди пет години открива българските си корени. "Изследване показа, че имам 15% български произход. Баба ми ми беше разказвала, че прадедите ми са пристигнали в Румъния от България на магаре, но аз не вярвах. България е втората ми родина'', разкрива той. По думите му целта на песните му е да накара хората да се отпуснат и да усетят лятото, дори да е зима навън.

Той вярва, че спортът го зарежда с енергия. Новата му песен Dalia е метафора за неговата любов. "Всъщност съм доста самотен човек. Чрез тази песен викам любовта", разказа WRS. За него любовта е лукс. Той смесва английски и испански в текстовете си.

"Испанският е много специален за мен. Винаги мисля текстовете първо на испански. От малък го харесвам, майка ми гледаше много теленовели, а аз слушах. Английският пък ни е необходим, за да се разбираме. Всичко е в резултат на глобализацията", смята певецът. 

Мечтае да бъде щастлив и в мир със себе си. WRS пожелава на хората да обичат себе си повече, а околните още повече. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS следете на страницата на телевизията във Facebook, както и в канала във Vbox7.