Трусът е бил със сила 7.1 по скалата на Рихтер. В района беше издадено предупреждение за цунами, но 90 минути по-късно то беше отменено...

Двама души са загинали, а повече от 100 са били ранени при вчерашното земетресение в Япония. Трусът е бил със сила 7.1 по скалата на Рихтер. В района беше издадено предупреждение за цунами, но 90 минути по-късно то беше отменено.


Работниците в ядрената централа \"Фукушима\" бяха евакуирани. Няма нанесени щети на съоръжението, съобщиха японските власти. 


В ядрената централа \"Фукушима\" са работели 7 души. Експертите, които се опитват да овладеят повредените реактори, са били евакуирани незабавно. Трусът е станал в 23 часа и 32 минути местно време, на около 118 километра северно от \"Фукушима\", на 40 километра навътре в морето.


Първоначалната информация беше, че той е със сила 7.4 по Рихтер, но по-късно се оказа, че е малко по-слаб и магнитудът му е бил 7.1. Епицентърът е бил на същото място, както и опустошителното земетресение от 9-а степен, което разтърси Япония на 11-ти март.


След него са регистрирани хиляди вторични трусове, но само няколко от тях са били по-силни от 7-ма степен, коментират сеизмолози. 28 хиляди души са загинали или се водят за безследно изчезнали, а стотици хиляди други са останали без дом след последвалото цунамито, което помете бреговете на страната.