Президентът на Пакистан Асиф Али Зардари определи като безсмислени спекулации твърденията, че представители на тайните служби в неговата страни подкрепят ислямистки терористи.

Ликвидирането на най-издирвания терорист Осама бин Ладен обтегна отношенията на Съединените щати и други западни държави с Пакистан. Властите там са под силен натиск да обяснят, наистина ли не са знаели, че най-издирваният терорист живее на 50 километра от столицата Исламабад.


Президентът на Пакистан Асиф Али Зардари определи като безсмислени спекулации твърденията, че представители на тайните служби в неговата страни подкрепят ислямистки терористи.


Зардари призна, че Пакистан не е бил включен в  операцията на американските военни, при която беше убит Осама бин Ладен. След като стана известно, че терористът е живеел в луксозно имение, близо до столицата на страната, американски конгресмени поискаха САЩ да преразгледат военната помощ за милиарди долари, която се отпуска на Пакистан. В Белия дом  президентът Обама беше поздравен за акцията срещу бин Ладен от конгресмени, както от неговата демократическа партия, така и от републиканската.


От президентската администрация съобщиха, че Обама и негови високопоставени съветници са наблюдавали на живо видео-ретранслация на акцията срещу Осама бин Ладен. Кадрите от операцията в Пакистан достигали до белия дом от камера, закрепена на каската на един от командосите. От сателитната връзка се видяло и как Осама бин Ладен се  крие зад тялото на жена, докато стреля с автомат Калашников по атакуващите американски войници. От специалните служби на Съединените щати обявиха, че при атаката не е убита съпруга на бин Ладен.


Открит е компютър на терориста. От разузнаването се надяват да открият в твърдия му диск - информация за терористичната мрежа \"Ал Кайда\".