Запознай се с вибрациите в един секс шоп...

Няма как да не си хвърлял поне няколко пъти поглед на онези уголемени момиченца с близалките. Да, да, онези, които те гледат изкусително от витрините на секс магазините и макар да са само на картинка, сигурно успяват да отключат някоя малка мечта в съзнанието ти... Реших да надникна зад завесата и отворих вратата. Вътре намерих Димитър Димитров, регионален управител на "Sexwell" и същевременно консултант. Освободен, усмихнат и готов да ми каже всичко, което съм готова да го попитам...

Какви са вибрациите в един секс шоп?
Димитър:
Вибрациите в един секс шоп струят от всеки рафт, както забелязваш, може би.

Какви качества имаш ти, които те правят успешен консултант в секс магазин?
Димитър:
Това не е магазин за хранителни стоки и човек не идва да си купува нещата от първа необходимост. Той идва затворен в черупката си и един консултант трябва да бъде доста разкрепостен, доста образован и доста тактичен, за да може да предразположи клиента да пазарува от магазина му. Това е нещото, към което самият аз се стремя постоянно.

Как се преодоляват срамът, притеснението и неудобството от това да се говори за интимните фантазии?
Димитър:
Това, което беше важно, когато ме подбираха за консултант, беше да нямам никакви скрупули, да говоря на тема секс свободно, да съм грамотен в тази област и да спазвам дистанция от клиентите, да не фамилиарнича с тях. Иначе срама го има винаги, въпросът е как ще подходим, как ще започнем разговора, така че клиентът да го преодолее. Тази бариера я има винаги с всеки един клиент, но хората, които влизат в секс магазин малко или много вече са махнали част от нея.

Клиентите изчервяват ли се, когато влизат в магазина и колко често се посещават секс магазини? Успяваш ли наистина да предразположиш клиента?
Димитър:
Много важно е да бъдем ведри, да поканим клиента да влезе, да не го притесняваме, да го ориентираме в магазина – да му покажем кое къде се намира, за да може да разгледа, това е първата крачка. Когато види, че от нашите уста тези думи излизат лесно, те започват да излизат лесно и неговите уста.

Каква е според теб секс културата на българина? Перверзни ли сме, имаме ли въображение? Обичаме ли да връзваме половинките си, да се обличаме еротично?
Димитър:
Българинът е доста разкрепостен. Аз смятам, че българинът е доста отворен човек, темпераментен, което го прави много добър клиент за мен. Дали обича да връзва, дали обича да ползва електро секс, дали обича просто да се забавлява – да, обича, обича всичко! В магазина има от всичко по нещо – садо-мазо неща, електро секс уреди, има и обикновени масажори, козметика, еротично бельо. Няма продукти, които да не се харчат от тези, които предлагаме, което само по себе си говори, че хората си пазаруват такива работи.

Секс играчката, която се купува най-често е...?
Димитър:
Най-често купуваният продукт при жените е дискретният масажор. Предлагаме серии, които освен дискретни, са и много красиви. При мъжете най-често се купуват възбуждащи и въздържащи таблети, както и лубриканти. Това, което мен ме озадачава, е, че младото поколение ползва много възбуждащите средства, което ме навява на мисълта, че трудно се ограмотяват. Тоест, не познават добре първите трепети на секса. Обикновено за първи път отиват на проститутка, за да не изостават, още от ученическите години. И когато срещнат жената, при която се получава онова "хлъц", и първата им работа е да дойдат и да си вземат помощно средство, за да се представят добре. Всичко е в психиката и с тези помощни средства се преодолява именно тази психологическа бариера.

Порно филмите според теб по-скоро помагат или изкривяват представата за това какво е сексът?
Димитър:
Порното е като феромонния парфюм. То подсилва желанията на партньора.

Вероятно си се превърнал в експерт по отношение езика на тялото. Има ли специфични жестове, мимики или поведение, които могат да ти подскажат само от разговор с някого, че той е много разкрепостен?
Димитър:
Обикновено тези мимики са целенасочени. Човек ги прави тогава, когато иска. Да, познавам тези мимики. Тези мимики ги знаем всички, но е важно да не се преекспонират, защото съм се нагледал на снимки в различни сайтове за запознанства на момченца и момиченца, показващи разкрепостеност.

Може ли една жена да е добра домакиня и тигрица в леглото едновременно, както и един мъж да е прилежен "костюмар" и Бог под чаршафите?
Димитър:
Домакинството смятам, че не се отразява негативно в леглото. Зле се отразява неприятното домакинство. Ако жената прави с нежелание всичко в кухнята, няма как после да е тигрица в леглото. Същото важи и за мъжа. Ако работата му е приятна, ако може да се откъсва от нея след като приключи работното време, смятам, че въобще не пречи. Тигрица в леглото и големият мачо според мен са качества, които партньорите предизвикват един у друг. Една жена с един човек може да бъде тигрица, а на друг просто да готви. Много е важно костюмарът, като се прибере, как ще се представи онази ми ти тигрица, както и обратното.

 

Автор: Галя Станева