Демонстрациите в Солун, които отекнаха из цялата страна, включително и в Атина...

Протестиращи срещу мерките за затягане на коланите гърци блокираха парада по случай съпротивата срещу Италия през Втората световна война и крещяха \"предател\" по адрес на президента Каролос Папуляс и други правителствени служители.

Демонстрациите в Солун, които отекнаха из цялата страна, включително и в Атина, където простиращите носеха черни панделки, показаха дълбокия гняв от повишаването на данъците и съкращенията на заплатите. Ежегодният военен парад в северния град отбелязва отказа на Гърция да се предаде на Италия през 1940. Това е първият случай в историята, в който шествието се отменя.

\"Народът днес води голяма борба, в каквато участваше и преди много години. Трябва да се обединим, за да преборим кризата\", призова държавният глава, който се бил срещу германците като 15-годишен. \"Така че кой е предател? Те трябва да се засрамят\", категоричен бе той. \"Дойдох, за да почета този исторически град. Но има хора, които искат да спрат това празненство. Съжалявам много\", завърши 82-годишният президент. /Ройтерс