Като най-вероятна причина се посочва късо съединение, но разследването все още продължава.

Пожар в затвор в Хондурас отне живота на над 350 души. Огънят тръгнал през нощта в затвор в град Комаягуа, северно от столицата. Като най-вероятна причина се посочва късо съединение, но разследването все още продължава.

Към момента се изключва вероятността в затвора да е имало бунт и палежът да е умишлен. Огънят е бушувал близо час преди да бъде овладян. По-голямата част от жертвите са починали от задушаване, останали затворени в килиите си. В затвора е имало 820 затворници, от които няколкостотин са успели да се спасят. Десетки са ранени и приети в болница. За останалите се предполага, че са избягали в суматохата.

На мястото на трагедията бързо се събраха множество роднини и приятели на затворници, които настояваха за информация за  своите близки. Мълчанието на властите ядоса тълпата и дори се стигна до сблъсъци.

Хондурас е страната с най-много убийства на човек от населението в света с 82 убийства на 100 000 души през 2011 година. Страната не може да се справи с младежките улични банди и затворите са препълнени.