Със състоянието си от 200 милиона долара оглави класацията на сп. "Форбс"

Джесика Алба е не само преуспяла актриса. Тя е насочила таланта си към бизнеса и със състоянието си от 200 милиона долара оглави класацията на сп. "Форбс" за най-богатата самоиздигнала се жена в САЩ, съобщи „Контактмюзик”.

 

В класацията Алба попада не заради актьорския си талант, а заради бизнес нюха си. Тя притежава от 15 до 20% от "Хонест къмпани", която произвежда и продава екологични и биологични бебешки продукти - пелени, матернизирани млека, оборудване за хранене, продукти за баня и тяло. Компанията, основана през 2011 г., е много успешна.

 

Миналата година приходите й са 150 милиона долара, а прогнозите за тази година са 250 милиона приходи. Решението на Джесика Алба да съоснове компанията заедно с още четирима предприемачи, се дължи на собственият й опит като дете с алергизиращи продукти. 

 

Когато забременява с първото си дете през 2008 г., тя установява, че продуктите, предназначени за майките и бебетата, предизвикват същите реакции, каквито е имала като дете. Затова си поставя за цел да осигури финансиране за компания, която да предлага качествени, но достъпни продукти.

 

Що се отнася до филмовата кариера на Джесика Алба, тя не отстъпва на бизнеса. Актрисата участва във филма "Особено Опасна" с Хейли Стайнфелд, както и в "Механикът: Възкресение" с Джейсън Стейтман. Тя се снима също във видеоклипа "Bad Blood" на Тейлър Суифт.