Това съобщиха за NOVA от "Топлофикация"

Парно и топла вода в засегнатите от аварията столични квартали вече има. От „Топлофикация” предупреждават, че във високите части от кварталите „Студентски град” и „Младост” затоплянето е възможно да започне по-късно през деня.

По темата

Независими експерти тепърва ще установяват причината за тежката авария. Компенсации за хората, които са нямали вода, ще има. Тя ще бъде под формата на намаляване на сметката за февруари за дните, когато не е имало топлоподаване.

„Ако 5 дни аварията е траяла в района, за 5 дни ще ти се сформира сума със знак минус във фактурата и няма да платиш нищо.

Неудобството, което създадохме за хората е толкова голямо, от което се срамуваме, че не може да си позволим да делим на 48 часа и след 48 часа и да издребняваме по отношение на спорове дали някой е имал топлоподаване в нормални параметри или са били занижени или е имал топла вода на нормална температура или на друга температура”, коментира изпълнителният директор на "Топлофикация-София" Георги Беловски. 

Междувременно кризата с парното в София стигна и до прокуратурата. Кметът Йорданка Фандъкова поиска разследване какво е причинило аварията. Стотици столичани вече подадоха жалби с искане да бъдат компенсирани от дружеството.