Режисьори на лентата са Дан Линдзи и Ти Джей Мартин

Тина Търнър е сред изпълнителите, успели да оцелеят дълго време в поп музиката, с кариера, датираща още от 60-те години на миналия век. Едва сега обаче, на 81-годишна възраст, звездата на ритъм енд блуса за първи разкрива най-съкровените си моменти и най-мрачните периоди в живота си в документален филм, представен премиерно на Берлинале.

Родената в Съединените щати певица, която понастоящем живее в Европа, се превърна във вдъхновяваща фигура за мнозина след голямото си завръщане през 80-те години на миналия век.

Кралицата на рокендрола Тина Търнър на 81 (ГАЛЕРИЯ)

Документалният филм "Тина" не участва в надпреварата за отличията на престижния кинофорум, но е част от дългата фестивална традиция за прожектиране на продукции, във фокуса на които са водещи звезди на съвременната музика.

Търнър е предоставила на създателите на документалната лента достъп до личния си архив, голяма част от който никога досега не е виждан или чуван.

Режисьори на лентата са  Дан Линдзи и Ти Джей Мартин.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.
 
Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.