Холивудската звезда присъства на фестивала в Кан за премиерата на новия си филм

Кинофестивалът в Кан се изпълни с холивудски блясък. Дългоочакваната премиера на втората част на екшъна „Топ Гън: Маверик” доведе на форума самият Том Круз. А той застана пред камерата на NOVA и не скри вълнението си.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

На въпрос на Ивелина Кунчева „Какво е усещането да се завърнете в Кан след 30 години?”, актьорът отговори: „Много съм развълнуван, че съм тук! Невероятно е”.

36 години след първия филм звездата се завръща по възможно най-зрелищния начин. По време на представянето на червения килим над стълбището прелетя Патрулът на Франция. Това се случи по инициатива на френските Военновъздушни сили, за чиито поколения пилоти Круз е вдъхновение.

Том Круз кацна с хеликоптер на премиерата на „Топ Гън: Маверик”

Кинозвездата облича отново култовото кожено яке, слага авиаторските очила на Маверик и ни кани на борда на едно от най-очакваните филмови продължения в историята на киното. Втората част на хита на Тони Скот от 1986 г. спира дъха с въздушни сцени и каскади, които актьорът изпълнява сам. Звездният актьорски състав допълват Дженифър Конъли, Вал Килмър, Ед Харис и Майлс Телър, а режисьор на лентата е Джоузеф Козински.

Като почетен гост на фестивала, Том Круз се срещна със своите почитатели в зала „Дебюси”. Той бе удостоен с почетна „Златна палма”, след което разкри пред публиката какво е породило любовта му към киното.

„Спомням си, че бях на около 4 години, когато имах една кукла с парашут. Играех си с нея като я хвърлях на дърветата. Помня и как грабвах чаршафите от леглото и правех въжета от тях. Скачах от високи места и си мислех, че като порасна ще се занимавам с това. Исках животът ми да е изпълнен с пътувания и приключения”, сподели звездата. И допълва: „Бях пленен от магията на филмите. Продавах картички от врата на врата и с парите ходех на кино. И така, превъплъщавайки се в различни роли, направих неща, които винаги съм искал да направя, като скачането с парашут, например. Уменията си придобих с времето. Дори станах пилот-акробат и с времето се научих да управлявам и хеликоптери. Също така практикувам скоростното летене”.

Лейди Гага с нова песен за филма "Топ Гън: Маверик"

Специални гости на премиерата бяха актрисите Ева Лонгория, Вайола Дейвис, Ел Фанинг, Айшвария Рай както и топ моделът Адриана Лима, която позира пред фотографите в напреднала бременност.

На финала целият актьорски състав изкачи стъпалата към фестивалния Дворец, отправяйки се към кинозалата, където с доза адреналин, въздушни схватки и свръхзвукови ефекти „Топ Гън: Маверик” влетя със скоростта на изтребител.

КОМУНИКАЦИЯ ОТ КОСМОСА: Космически туристи разговаряха с Том Круз

Том Круз кацна в двора на семейство (СНИМКИ)

Том Круз ще строи киностудио в секретна военна база

Том Круз с нова любов (СНИМКА)

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.