Актьорът си отиде на 54-годишна възраст

Актьорът Матю Пери, който изигра Чандлър Бинг в хитовия американски сериал "Приятели", е бил намерен мъртъв в дома си в Лос Анджелис. Той издъхна на 54-годишна възраст, съобщават американските медии, цитирани от Франс прес.

СНИМКИ НА МЕТЮ ПЕРИ ПРЕЗ ГОДИНИТЕ ВИЖТЕ ТУК

Според "Лос Анджелис Таймс" актьорът е бил намерен мъртъв в джакузито си. Според неназовани източници, цитирани от същия вестник и специализираната медия TMZ, която първа съобщи за смъртта на актьора, по тялото му не са открити следи от насилие.

Звездата от „Приятели” Матю Пери: Бях в кома две седмици заради опиати

Пери е най-известен с ролята си на Чандлър Бинг в „Приятели“ и участва във всичките 234 епизода от 10-те сезона на сериала.

Матю Пери променя автобиографията си заради скандален абзац (ВИДЕО)

Той играе и в други хитови телевизионни продукции през годините, включително "Бевърли Хилс 90210", "Западното крило" и "Стари приятели".

"Приятели" беше продукция на Warner Bros. Television, която е собственост на компанията майка на CNN, Warner Bros. Discovery, отбелязват от медийния гигант.

"Опустошени сме от кончината на нашия скъп приятел Матю Пери. Матю беше невероятно надарен актьор и незаличима част от семейството на Warner Bros. Television Group", казаха от Warner Bros. Television Group в изявление за CNN. "Въздействието на неговия комедиен гений се почувства по целия свят и неговото наследство ще живее в сърцата на толкова много хора. Това е сърцераздирателен ден и ние изпращаме нашата любов към семейството му, близките му и всички негови предани фенове".

Актьорът разказа как се е преборил със зависимостта си от наркотиците и алкохола в своите мемоари от 2022 г. „Приятели, любовници и голямото ужасно нещо“. Звездата бе сгоден за кратко за Моли Хървиц до раздялата им през юни 2021 г.

 „Здравейте, казвам се Матю, макар че може би ме познавате под друго име. Приятелите ми ме наричат Мати… И би трябвало да съм мъртъв“. Така започва биографичната книга на актьора. Година по-късно думите му се оказват пророчески. Почитатели се събраха през нощта пред къщата на звездата, за да му отдадат почит.

Елин Николов от Пловдив е сред най-големите почитатели на сериала „Приятели” в България. Той създава точно копие на кафенето Central Perk.

„Когато имаш свободата да дадеш голяма част от себе си в един образ той неизменно се превръща в част от теб и обратно, ти се превръщаш в част от него. Той е изключително контрастен – може да бъде крайно саркастичен, от друга страна може да бъде крайно уважителен. Може да бъде много дразнещ понякога, от друга страна може да бъде много любящ приятел, съпруг и в края вече и баща”, казва Елин.

Последната среща на Приятелите на снимачната площадка беше през 2021 година когато Чандлър, Рейчъл, Моника, Фийби, Джоуи и Рос се събраха за специален епизод.

„Бих искал да бъда запомнен като някой, който е живял добре, който е обичал, който е търсил, но най-важното нещо - като човек, който е искал да помага на хората.Това е, което искам!”, сподели приживе Матю Пери.

Специалният епизод на "Приятели" разкрива дълго пазена тайна за Рос и Рейчъл

Дженифър Анистън - момичето, което не остарява (ГАЛЕРИЯ)

Трогателната история на Мат Лебланк и неговата дъщеря (СНИМКИ)

"Приятели" отново заедно за един епизод (СНИМКИ)

Източник: Алексей Маргоевски, БТА/ Агенция "Фокус"