Актьорът, станал изветен с ролята си на Джоуи в хитовия сериал "Приятели", загърбва славата и кариерата си, за да спаси детето си

Ролята на вечно усмихнатият добряк Джоуи Трибиани от хитовия американски сериал „Приятели” изстрелва Мат Лебланк на върха. За актьора не се оказва никак трудно да разсмее милионите зрители пред екрана. Но само една усмивка е това, за което копнее той – тази на дъщеря му Марина Пърл, пише ohnamama.bg.

Оказва се, че тя е толкова важна за него, че въпреки славата, той изоставя всичко, за да бъде с нея, за да се изправят заедно пред една от най-големите трудности в живота им.

Дженифър Анистън обеща изключително смешен епизод на "Приятели"

През 2004 г. актьорът е на седмото небе, когато със съпругата му Мелиса Макнайт посрещат на бял свят първото си дете. Но преди да успеят да се порадват на времето си с бебето, само няколко месеца по-късно родителите разбират, че 11-месечната Марина има форма на дисплазия. Състоянието може да бъде много тежко и засяга мозъка, костите и двигателните умения на пациента. Болестта не само засяга лявата страна на мозъка на малката Марина и причинява гърчове, но и засяга гласните ѝ струни и способността ѝ да пълзи и да се движи.

ЕКСКЛУЗИВНО ПО NOVA: Мат Лебланк или просто Джоуи (ВИДЕО)

Това е ужасен и болезнен удар за Мат Лебланк, който веднага поставя здравето на дъщеря си пред славата, която му носи успешният сериал. „Не се чувствах забавен. Прекалено много неща се случваха в личния ми живот“, споделя актьорът пред Telegraph UK. По същото време бракът му започва да се разпада, но той отново поставя дъщеря си на първо място, затова опакова багажа си и се мести заедно с нея в ранчото си в Санта Барбара.

Мат Лебланк избира да стои далеч от светлината на прожекторите и се фокусира изцяло върху дъщеря си. „Знаех, че не пропускам нищо. Бях се докоснал за кратко до света на знаменитостите. Но там нямаше нищо, което да ме изпълни. Искам да кажа, имам си бира в хладилника у дома“, разказва актьорът.

Актьорите от „Приятели“ искат да работят отново заедно (СНИМКИ)

Светът му се върти изцяло около момиченцето му, както той самият споделя пред Telegraph: „Тя е момичето на татко. Може да ме върти на малкия си пръст, а аз съм безсилен“. За щастие, Марина успява да превъзмогне болестта на двегодишна възраст и вече е красива 16-годишна тийнейджърка.

Но има едно нещо, което никога не се променя – уникалната и специална връзка, която баща и дъщеря споделят и до днес. Лебланк е толкова отдаден от дъщеря си, че няма нищо против тя да коментира неговите сцени в „Приятели“. Актьорът разказва пред Express UK: „Сериалът все още се излъчва през цялото време, така че спираме, за да го гледаме, ако видим, че го дават. Тя обича да ми задава въпроси – „Това реално ли беше? Наистина ли ядохте това? Как беше на вкус? О, яли сте това от пода? Това е гадно! Толкова си смешен, тате!“

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.