Актьорът разказва за новите си професионални предизвикателства

Актьорът Мат Лебланк, по-известен като Джоуи от сериала „Приятели”, даде ексклузивно интервю за NOVA. Кореспондентът в Лондон Ники Барулов се срещна със звездата, за да научи повече за новите предизвикателства в кариерата му.

По темата

Шестимата приятели от култовия сериал бяха любимци на над 50 милиона зрители по цял свят в продължение 10 години. Един от тях - Джоуи или Мат Лебланк, е отново на малкия екран и ще можем да го гледаме в новия сезон на „Top Gear” („Топ Гиър”) само по Diema. А новите му приятели са ководещите Крис и Рори.

И двамата шофират по-добре от Чандлър и Рос със сигурност. Но докато в сериала те бяха актьори, тези тук до мен са реални хора”, споделя Лебланк.

Той казва, че благодарение на „Top Gear” може да се наслаждава на страстта си към колите и пътешествията.

Имам въздуха, който преди нямах, работейки в студио без прозорци в Калифорния. Това, което си мисля, че успях да взема с мен от „Приятели”, бе умението да пресъздавам комедията по начин, по който изглежда естествена, където дори плоски шеги са поднесени интелигентно и всеки ги разбира”, каза още Мат.

Той е първият водещ в 39-годишната история на предаването, който не е британец. В новия сезон зрителите на NOVA ще видят спиращи дъха моменти от опасно каране по ръба на отвесни скали в Казахстан, през неконтролируеми състезания в пустини, до изключително забавни експерименти с брички.

Това не е просто шоу за коли. Това е шоу за пътешествия, култура, комедия и забавление. Ние взимаме хората от техния фотьойл и ги развеждаме из целия свят”, казва още актьорът.

Специално за зрителите на NOVA той проговори и на български. Чуйте най-новата фраза в речника му във видеото.

Репортер: Николай Барулов