Актьорът с откровено интервю пред списание People

Звездата от „Приятели“ Матю Пери разказа за пристрастеността си към опиатите и алкохола, която почти му е струвала живота. Изповедта актьорът прави в откровено интервю за списание People.

СНИМКИ НА МАТЮ ПЕРИ ПРЕЗ ГОДИНИТЕ ВИЖТЕ ТУК

Вече трезвен, любимият актьор, известен с хитовата си роля на Чандлър Бинг, разказва подробно за своята десетилетна борба. Когато бил на 49, Пери получил спукване на дебелото черво заради употребата на опиоиди.

„Лекарите казали на семейството ми, че имам 2% шанс да оживея. Бях поставен на апарат, който прави цялосно обдишване на сърцето и белите дробове”, казва Пери. И добавя, че дори е бил в кома в продължение на две седмици, последвани от месеци на болнично лечение. Преживял общо 14 операции, използвал колостомна торба в продължение на девет месеца и се подлагал на рехабилитация цели 15 пъти.

Холивудската звезда споделя още, че решил да изчака пълното си възстановяване преди да разкаже своята история, защото бил сигурен, че това ще помогне на много хора.

"Приятели, любовници и голямото ужасно нещо" - мемоарите на Матю Пери (СНИМКА)

Матю опитва алкохол за първи път, когато е едва на 13. Опиоиди започва да приема от 1997 г., когато подобни медикаменти му били изписани за успокоение на болката след инцидент с джет. Същата година влиза и в клиника за рехабилитация.

На 24-годишна възраст зависимостта му към алкохола започва да излиза на повърхността. Смятал, че може да се справи, но „затънал в много проблеми” и това продължило цели 10 години. В периодите, в които бил пристрастен, колегите му от „Приятели” „проявяваха разбиране и бяха търпеливи”, казва Пери.

„Не изтрезнях, защото ми се искаше. Изтрезнях, защото се притеснявах, че ще умра на следващия ден. „Не е случайно, че Чандлър е човек, който се опитва да възпре собствените си човешки емоционални чувства със смях. Това правех години наред”, казва Матю. 

Актьорите от сериала "Приятели" се събират за общ проект (ВИДЕО)

Говорейки пред The ​​Hollywood Reporter през 2013 г., той казва: „Имал съм много възходи и падения в живота си. Най-хубавото при мен е, че ако някой алкохолик дойде при мен и ми каже: „Ще ми помогнеш ли да спра да пия?“ ще кажа: „Да. Знам как да го направя“.
 
През 2021 г. актьорският състав на "Приятели" се събра отново на екрана за първи път от 17 години насам. Тогава феновете изразиха загриженост, тъй като забелязват, че Матю заеква и дори изгубва думите си. 

Дженифър Анистън показа снимка от почивката си

Бен Уинстън, който режисира Friends: The Reunion, се обръща към коментиращите външния вид на Пери по време на специалното шоу на HBO Max с думите: „Той беше страхотен. Хората понякога са твърде нелюбезни. Иска ми се да не беше така...".

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.