В армията и полицията има такива тулупи, за които не 10 ноември не е дошъл, а полъхът на Априлския пленум не се е почувствал, има начин тези хора да бъдат разкарани, коментира на свой ред лидерът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев..

Стъпката за освобождаването на работните места от възрастните хора е добра, но тя пък ще натовари пенсионната система. Това каза в "Здравей, България" председателят на Българската стопанска камара Божидар Данев. По думите му подобно решение е крайно малко като обем, за да подобри икономиката драстично.


Данев застана категорично зад увеличаване на пенсионната възраст.


По думите му случващото се с "Фукушима 1" ще доведе до повишаване цената на енергията, а оттам досъкращаване на работните места.


През 2010 година България е загубила, по данни на НОИ, 267 000 работни места, а по данни на НСИ – 295 000 работни места. Тоест, няма къде да се отиде на работа, коментира Данев.


Лидерът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев твърди, че в случай, че даден кадър е добър специалист, има начин да го задържиш, например, чрез граждански договор.


"В армията и полицията има такива тулупи, за които не 10 ноември не е дошъл, а полъхът на Априлския пленум не се е почувствал, има начин тези хора да бъдат разкарани. По сегашно действащата нормативна база съкращението на такива хора не става автоматично, а с предизвестие", подчерта Тренчев.