Това каза в \"Здравей, България\" лидерът на СДС по повод скандала с уволнения шеф на НЕК. По думите му договорът все пак може да е невалиден, ако Първанов няма пълномощно...

Някой е казал на Красимир Първанов да подпише този договор, каза в \"Здравей, България\" лидерът на СДС Мартин Димитров. Той призова министъра на икономиката Трайчо Трайков да каже каквото знае. Според Димитров е нужно премиерът да отиде в парламента и да му бъде зададен  този въпрос по случая.

 

Трябваше ли вътрешният министър Цветан Цветанов и ДАНС да се занимават с едно масово подслушване и с лекарите от Горна Оряховица, а в същото време да се случва подобно национално предателство? И защо в момента Цветанов е в чужбина. Да не би да е подготвено да е така, попита реторично Мартин Димитров.


По думите му, ако Красимир Първанов няма мандат за подписване и пълномощно, договорът е невалиден.

 

След като премиерът каза преди няколко дни, че ще се строи \"Белене\", на мен ми се струва, че този човек (Първанов) е трябвало да свърши мръсната работа. Дори БСП имат по-ясна позиция – те си казват, че са за \"Белене\", че са от ДС, а ГЕРБ първо изразиха позиция против АЕЦ-а, подчерта лидерът на СДС.


Нормално ли е един чиновник да е можел да подписва сам подобен договор, попита Димитров. За такава голяма отговорност според него е нужен и подписът на ресорния министър, категоричен е той.


Във връзка с предстоящите президентски избори Димитров каза, че Синята коалиция ще има сериозен  кандидат и една от задачите му ще е ориентацията към ЕС и НАТО, не към Русия.