При голяма част от майките обаче депресията преминава за два-три дни, каза в \"На кафе\" д-р Анета Аничкина. Деси Банова сподели своя опит пред Гала...

Между 50 и 80% от жените две седмици след раждането имат следродилна депресия, каза в \"На кафе\" д-р Анета Аничкина, психиатър психотерапевт. Състоянието е придружено и от загуба на апетит. При голяма част от майките това обаче преминава за два-три дни.


Деси Банова, синоптичката на Нова ТВ, си спомни раждането си, което е било героично. Контракциите в един момент са били толкова силни, че Деси буквално е лазела по земята от болка.


Таткото реши, че бебето вече е излязло, нахълта и видя най-страшната гледка. Въпреки това, той се гордее с мен, каза Деси Банова. Тя е сваляла по килограм на ден от това, че трябва да се занимава с бебето.


Деси призна, че се притеснява, когато детето й плаче, защото си мисли, че не прави нещо както трябва и не може да разбере моментното желание на малкото бебе.


Д-р Аничкина обаче каза, че плачът на бебето е съвсем нормално нещо, тъй като малкото същество се озовава в абсолютно различна среда.


Психологът Ани Владимирова подчерта, че колкото и правилно да действа майката, няма начин бебето да не плаче.