Teреза Мей призна, че

Петдесет и осем души, обявени за изчезнали при пожара в жилищния блок Гренфел тауър в Лондон в сряда, вероятно са загинали, съобщи представител на Скотланд ярд.

ВИЖТЕ СГРАДАТА 24 ЧАСА СЛЕД ПОЖАРА

"За съжаление, до този момент 58 души, за които ни казаха, че са били в Гренфел тауър в нощта на пожара, са в неизвестност и колкото и да е печално, трябва да предположа, че те са мъртви", заяви пред репортери полицейският началник Стюарт Кънди, цитиран от Ройтерс и Франс прес.

Той отбеляза, че този брой, базиран на съобщения от граждани, може да нарасне и че може да са нужни седмици за откриването и идентифицирането на всички жертви. 

Същевременно, британският министър-председател Тереза Мей призна, че подкрепата на властите „за семействата, които са се нуждаели от помощ и основна информация в първите часове след ужасния инцидент не е била достатъчна“. 

Мей определи срок от три седмици, за който на всички засегнати от бедствието да бъде намерено жилище в района, допълва Агенция "Фокус". 

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ГОРЯЩИЯ БЛОК

Досега властите съобщаваха за 30 жертви. Кънди отбеляза, че това число е включено в новата равносметка на загиналите, уточнява БТА. По-рано Мароко обяви, че сред жертвите от трагичния инцидент има шестима техни граждани. 

Пожарът в Лондон: Пестени са пари при строежа на блока

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.