Церемонията по връчването на наградите ще се проведе в Будапеща

След виртуалното си издание през 2020 г. заради пандемията, тази година церемонията за Европейските музикални награди на телевизия MTV ще се проведе в Будапеща в знак на подкрепа за ЛГБТ общността в страната, съобщи ДПА.

Кои са големите победители на видео музикалните награди на MTV (ГАЛЕРИЯ)

След толкова дълъг период "съм изключително щастлив", че Европейските музикални награди ще бъдат връчени в Будапеща в една със сигурност изключителна вечер, която ще отекне по целия свят, каза Рафаеле Анекино, президент и изпълнителен директор на "ВаякомСи Би Ес Нетуъркс интернешънъл" в изявление. Церемонията ще се проведе в унгарската столица на 14 ноември. Предстои телевизионният канал MTV  да обяви номинациите и подробности за гласуването.

Унгарци протестираха срещу закон, забраняващ дискусиите по ЛГБТ теми в училищата

Унгария предизвика международна гневна реакция с ограниченията върху правата на ЛГБТК+ общността. През юли унгарските депутати одобриха законодателство, което ограничава достъпа на младите хора до изображения и информация за друга сексуална ориентация освен хетеросексуалността и за определения на половата идентичност, различна от тази, означена при раждането.

 

 

Светът отвърна на UEFA, Германия посреща унгарците в цветовете на дъгата (ВИДЕО+СНИМКИ)

Президентът и директор на "MTV entertainment group worldwide" Крис Маккарти каза, че изборът на Унгария за шоуто е "възможност за изразяване на солидарност с ЛГБТК+ общността в Унгария и по света, като продължаваме да се борим за равенство за всички". Европейските музикални награди на MTV  се връчват всяка година в различна страна от 1994 г. Почитателите могат да гласуват за любимите си изпълнители на сайта на телевизията.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БТА