Последният заложник беше освободен повече от 18 часа след началото на похищението...

 

Последният заложник беше освободен повече от 18 часа след началото на похищението.

Около 16.00 часа вчера в клон на "Инвестбанк" в Сливен нахлува въоръжен млад мъж. Нападателят взима за заложници седем души в трезора.


Още при влизането си в банката мъжът стреля в охранителя - 42-годишният Станчо Станев, а след това и в паник-бутона, като по този начин сигнализира на полицията.


Скоро след това нападателят сам се съгласява раненият да бъде откаран в болница. Малко след 22.00 часа, в замяна на цигари и безалкохолно, мъжът пуска и 32-годишната Радина Терзиева, кредитен инспектор в банката.


В 4.15 часа през нощта са пуснати на свобода още две жени – главната счетоводителка Ивелина Тенева и Мими Величкова, която работи като касиер.


След продължаващите преговори, около 7.00 часа, излиза вторият охранител – Димитър Митков. Рано сутринта полицаите разширяват мерките за безопасност около сградата.


Около 10.00 часа сутринта е пусната и последната похитена – Светла Атанасова. Развръзка обаче продължава – по-късно, когато баретите влизат в банката, откриват там още една жена – директорът на клона Веселка Цонева.


През цялото време тя е била скрита в офис, за който похитителят не е знаел. Вдига се и фалшива тревога - около 13.00 часа излиза информация, че похитителят е изведен от банковия клон, но веднага след това тя е опровергана.