Областното пътно управление в Разград ще дава на кметствата асфалтовите остатъци от ремонти на големите пътища. Усилен труд кипи в момента по общо 18 километра пътища в общината...

Много често причина за катастрофа става пътната настилка. Как обаче се борят с дупките по пътищата в разградско? Разбитите улици по селата ще бъдат кърпени с асфалт втора употреба. Областното пътно управление ще дава на кметствата асфалтовите остатъци от ремонти на големите пътища.


Усилен труд кипи в момента по общо 18 километра пътища в общината. При подготовката им за ремонт ще останат над 3000 тона асфалтови изрезки. С тях кметствата могат да покрият калта и ямите по улиците.


Материалът ще бъде доставян на място от областното \"Пътно управление\". Едно от първите селища, включили се в кампанията, е Ясеновец.


Местните се оплакват, че плащат данъци, купуват винетки, а всеки ден си трошат колите. Те не са очаровани от инициативата асфалт втора употреба.


По-мнителните хора в Ясеновец съзират зад внезапната загриженост за надупчените им улици сянката на наближаващия вот.


В селото помнят, че за последно са шофирали и вървели по улици без дупки по времето на социализма. Никой не се нае да прогнозира кога и дали това ще се случи отново.