\"В България няма правосъдие. Всички плюем на съдебната система, защото на всички убийци им се разминава\"...

Ден след Гергьовден родителите на 6-мата трагично загиналите младежи на Великден в Симеоновград се събраха специално за \"Карбовски: Директно\", за да изкажат възмущението си около разследването на инцидента.  

Те смятат, че момчетата, отговорни за катастрофата, приемали дрога. Не изключиха тя да е станала именно, защото са били под въздействието й.

 

\"Никой от нас не желае смъртта на Данаил. Назначили са охрана да го пазят от нас, но ние не сме опасни, няма да му направим нищо. Искаме той да живее и да бъде осъден на доживотен затвор без право на помилване, за да може да осъзнае постъпката си\", заявиха родителите.

 

\"В България няма правосъдие. Всички плюем на съдебната система, защото на всички убийци им се разминава. Ще направим всичко възможно Данаил и другото момче, което му е дало ключа от колата, да влязат в затвора. Ако трябва, ще пишем и на Европейския съд\", заканиха се още родителите на загиналите деца.

 

\"За съжаление много бързо измиха кръвта от мястото на трагедията. Останах с впечатление, че искаха да се прикрие нещо, защото не оставиха на другия ден на светло да се извърши оглед. Използваха само един ТИР да освети мястото, а децата търсеха с прожектори и свещи. Третираха ги като животни\", разказа Трифон Йорданов, баща на едно от загиналите момчета.

 

Той има много въпроси към разследващите органи - защо толкова бързо се е приключило с разследването, защо не са задържали на място двамата, които се твърди, че са били в колата с Данаил.

 

Бащата обаче има своя версия за това. Смята, че е имало две коли, които са се състезавали и именно двете момчета са били във втората кола, която просто изчезнала.

 

Въпреки това Трифон Йорданов вярва, че този път съдът ще бъде безпристрастен и момчетата ще получат наказанието си.