Ако се увеличи минималната работна заплата, бюджетът няма да се разлюлее, заяви Димитър Бъчваров – зам.-председател на ДСБ. Той допълни, че правителството трябва да обясни от къде ще дойдат тези пари.

\"Минималната работна заплата става 270 лева, а след 10 дни ще е ясно с колко се увеличават пенсиите\". Това съобщи във Варна премиерът Бойко Борисов при откриването на рехабилитиран участък от пътя Варна-Добрич.
Може ли това да стане и какъв ще бъде ефектът – отговарят гостите в студиото на \"Часът на Милен Цветков\".

Ние от БСП сме казали, че всяко едно решение на министър-председателя трябва да има минимум 82 часа давност и тогава да се коментира, защото постоянно се сменят неговите идеи и предложения. Това заяви Драгомир Стойнев – представител на социалната комисия на НС. Според него, такова увеличение не се прави преди изборите.

Няма индикации, че се ускорява растежа на бюджета, световната икономика определено боксува, заяви представителят на управителния съвет на АИКБ - Васил Велев и добави, че безработицата у нас нараства и че бизнес климатът се влошава. По-скоро имаме мъчително и бавно излизане от кризата с приливи и отливи. Така описа той състоянието, в което се намира страната към настоящия момент.

Ако се увеличи минималната работна заплата, бюджетът няма да се разлюлее, заяви Димитър Бъчваров – зам.-председател на ДСБ. Той допълни, че сме захвърлени в една \"пропагандна платформа\" и уточни, че правителството трябва да обясни от къде ще дойдат тези пари. Според него, с очакванията на хората не трябва да се правят експерименти и да се спекулира така и веднага трябва да бъде дадено обяснение за източника на тези пари. В противен случай това ще има отрицателен знак.

Д-р Димитър Нинов изрази мнението, че пенсиите и заплатите са изостанали. По тази причина, според него, пенсиите и минималната работна заплата, трябва да бъдат увеличени.

И още по темата – във видеото.