Има един ранен, без опасност за живота, десетки уплашени и тежки материални щети.

Тежка верижна  катастрофа  в Бургас. Камион помете две коли и се преобърна. Мантинелата, разделяща двете платна спаси десетки водачи в насрещното движение.

Ясно време, сухи настилки. Лекотоварен автомобил  се спуска от Меден рудник в посока центъра. Само на метри след светофара водачът му губи контрол над него и той започва да се върти.

Движещите се до и зад него по двете ленти коли се опитват да го избегнат.

Както си вървеше пред мен нормално изведнъж започна да се върти, удари се в мантинелата до другата страна и се завъртя. Аз тръгнах да спирам, намалих доста и камионът зад мен може би не е могъл да спре и ме отнесе отдясно, разказва Ивелина.

Спускащият се по надолнището натоварен с асфалт тежкотоварен камион не може да спре. Удря колата на Ивелина, обръща се и спира върху мантинелата. Водачът му отрича да е карал бързо, по думите му колата пред него се завъртяла на пътя.

Мантинелата, разделяща двете платна спаси от трагедия десетки водачи идващи в посока комплекса. Равносметката - един ранен, без опасност за живота, десетки уплашени и тежки материални щети.

От КАТ обясняват тежката верижна катастрофа с неспазване на дистанция и несъобразена скорост. Те призовават за пореден път водачите да спазват правилата за движение и най-вече да съобразяват шофирането си с натовареността на улиците.

Подробности по темата – във видеото.