Вероятно пожар е причинил експлозиите, но това е само предположение...

Боеприпаси се взривиха рано тази сутрин във военни складове близо до севлиевското село Ловнидол. Канонадата от изстрели започна около девет часа тази сутрин и продължи до късния следобед.

Няма пострадали хора и нанесени щети. Взривени са снаряди само в едно от хранилищата на погреба. Причините за инцидента ще се търсят едва след като мястото стане безопасно.

Гърмежите, които хората от Ловнидол чуват са от взривени противотанкови снаряди, съхранявани във военните складове в близост до селото.  Засегнато е само едно от деветте хранилища на погреба.

Според министъра на отбраната - Аньо Ангелов, малко вероятно е взривовете от поразеното хранилище да засегнат останалите сгради.

Бившите военни складове в момента са собственост на  софийската фирма \"ЕМКО\", обясни Калин Георгиев.  Става въпрос за частна фирма, която се занимава с производство и има пълен лиценз за производство за брокерска дейност, разясни министърът на отбраната.

От фирмата обаче останаха лаконични, нейн представител така и не пожела да си каже името, нито да даде повече подробности около инцидента

Една от версиите за взривовете е пожар в хранилището за боеприпаси, към този момент обаче тя не може да бъде потвърдена. Огледи все още не могат да бъдат започнати, докато ситуацията не е абсолютно безопасна, обясни Калин Георгиев.

Предприети са всички необходими действия за обезопасяване на района около складовете и за гарантиране на сигурността на гражданите, обявиха от Министерството на отбраната. Направените измервания на въздуха показват, че всички стойности са в рамките на допустимото.

Утре в складовете ще бъде пуснат робот, собственост на фирмата,  който ще обследва района.