Всички ограничителни мерки около мястото остават в сила, до окончателното спиране на взривовете.

И днес продължиха взривовете в района на бившите военни складове, край севлиевското село Ловнидол. Експлозиите са епизодични, на интервал от около 2-3 часа. Всички ограничителни мерки около мястото остават в сила, до окончателното спиране на взривовете. Все още не е ясно кога робот ще огледа погреба. Опасност от обгазяване няма. Днес наш екип се срещна с охранителите на  военните складове, част от които са свидетели на първия взрив.

Във фаталния ден на работа в погреба е Живко Димов. Първия взрив става в девет часа и дванайсет минути. Поне толкова отчита телефона, с който той подава сигнал до полицията.

По това време друг охранител – Тодор, е в дома си в Ловнидол. Чува гръм, а след това вижда и гъбата от дим в небето

Всъщност охранителите не знаят какво има в  хранилищата на погреба. Твърдят, че  базата е използвана единствено за съхранение на боеприпасите, а ремонта е ставал на друго място.

Там не се работи. Влизат само докери, склададжиите, вземат си печатите. Всичко е организирано, няма такива неща. Всички се чудим какво е станало даже, размишлява Тодор.

Това ще трябва да разберат разследващите. Те обаче ще влязат в погреба, минимум денонощие, след като отекне последния взрив. Колкото до преживяното от охранителите – и двамата смятат, че преживяното не е било приятно. Живко Димов допълни, че като се случи така, трябва да се действа без паника

Вижте подробности във видеото.