Единият от убитите е дежурният полицай, който е баща на пет деца...

Двама души загинаха при стрелба в Техническия университет в американския щат Вирджиния. Единият от убитите е дежурният полицай, който е баща на пет деца. Инцидентът е станал след като 39-годишният служител на реда Дерек Круз спрял кола за рутинна проверка в района на университета. До момента няма информация за самоличността на втората жертва.

 

Полицията съобщи, че стрелецът не е бил в спряната за проверка кола. Свидетели разказали, че нападателят се отправил към полицая, застрелял го и след това произвел още изстрели.

 

След като открил огън, той побягнал към друг автомобил, паркиран наблизо и успял да се укрие. В района е намерена още една жертва. До него било захвърлено оръжието на престъплението.

 

Служителите на реда са започнали да претърсват района за заподозрения. Той бил облечен в сиви дрехи, носел шапка и раница. Убитият полицай работел в университета от 4 години.

 

Техническият университет във Вирджиния стана сцена на най-кръвопролитната стрелба в учебно заведение в Съединените щати. През 2007-ма година там бяха въоръжен младеж уби 32-ма души и след това се самоуби.

 

Тежкият инцидент стана в деня, когато учебното заведение обжалва наложената му глоба от 55 хиляди долара за това, че не е реагирало достатъчно бързо на клането от преди 4 години.